Belevingconcept Katoenpad nu al een succes!

 In Nieuws

Afgelopen jaar is Studio Bonkend in samenwerking met de Gemeente Geldrop-Mierlo gestart met het ontwikkelen van een groot belevingsconcept; ’Ontdek het geheim van het verdwenen Katoenpad’. Een aantal maanden geleden zijn we gestart met het uitwerken en realiseren van dit concept, de fysieke aanleg van het Katoenpad tussen Geldrop en Mierlo. Dit is een mooi voorbeeld van een imagineering gerelateerd project. Een goed verhaal tot de verbeelding brengen in combinatie met het gebruik van techniek. Met ons doel: de ultieme beleving creëren voor de ontvanger.

Ultieme beleving textielhistorie 

In 1832 lag het Katoenpad op de plek waar nu het Molenbos ligt. Het pad verdween van de kaart, maar keert nu stap voor stap terug. Deze belangrijke historie wordt op dit moment weer tot leven gewekt, met als doel om opnieuw verbinding te creëren tussen de dorpen Geldrop en Mierlo. In opdracht van de gemeente schreef Marianne Canters het kinderboek ‘Het geheim van het verdwenen Katoenpad’. In samenwerking met Studio Bonkend werd het boek vormgegeven en uitgebracht. Dit boek wordt nu op verschillende plekken verkocht.

De koepel in het ED!

Om jong en oud het verhaal echt te laten beleven en Het Katoenpad weer tot leven te wekken, is er een belevingsconcept ontwikkeld. Op dit moment realiseren we verschillende elementen die in het boek beschreven worden. Onder andere de koepel met de groene steen. Zoals in het artikel in het ED te lezen is, wordt deze al druk bezocht.

De Katoenpad APP

Op dit moment ontwikkelen en vormgeven we de Katoenpad APP. Begin september wordt Het Katoenpad officieel geopend, is het mogelijk om de APP te downloaden en kan men zelf het geheim van het Katoenpad ontdekken.

Montage groene koepel Katoenpad
Montage groene koepel in bos op beleefpad Katoenpad
Bovenkant Koepel Katoenpad Geldrop-Mierlo
Meesterproef stagiaire - boekbindenEerste editie Studio Bonkend Eindhoven